Meer rust

in je huis.

 

Met bijenwaskaarsen van Dipam.

Zet de tijd even stil

Ervaar de rust van een eeuwenoude lichtbron. Na een drukke dag als iedereen ‘s avonds weer  thuis is. Bij een ceremonie. Of als een moment van troost. Dipamkaarsen verwarmen de meest waardevolle momenten in je leven.

Beter voor jou,
je familie
én moeder aarde

Met een prachtig ambacht vormen we de door bijen achtergelaten wasraten om tot de meest duurzame kaarsen op aarde. Dipam bijenwaskaarsen worden circulair geproduceerd zonder restafval, hebben een lont van ecokatoen zónder borax. En de verpakking: gerecycled karton.

Waarom bijenwaskaarsen zo goedkoop zijn

Van Amsterdam naar Istanbul. Zoveel CO2 neutrale kilometers vliegt een bijtje om genoeg nectar te verzamelen voor 1 gram bijenwas. Voor een Dipam kaars van 70 gram moet een bijtje dus ruim 3 keer de wereld rondvliegen. Je kunt onze kaarsen van puur bijenwas dus duur noemen, maar eigenlijk zijn ze natuurlijk spotgoedkoop.

Kaarsen van puur zonlicht

In ons kleine fabriekje in Driebergen werken we met wat de natuur ons geeft. Prachtig om daar samen dan iets moois van te maken. Dat is waar de wereld van Dipam om draait: om natuur, mensen en kaarsen van puur zonlicht.

Ook koolzaadwas is beter

Sinds kort maken we bij Dipam ook theelichtjes en stompkaarsen van 100% koolzaadwas. Koolzaadwas wordt gemaakt van dat gele bloemetje dat in heel Europa zo mooi afsteekt tegen een helderblauwe lucht. Bovendien is koolzaadwas een stuk voordeliger dan bijenwas.

Wist je dit al over gewone kaarsen?

Gewone kaarsen zijn gemaakt van paraffine, een petrochemisch restproduct. Het ontstaat bij het destilleren van motorolie. Voor de stevigheid zit er ook stearine in. Dat maken ze van het vet van varkens en koeien. Of tegenwoordig ook van palmolie, maar dat gaat dan weer ten koste van tropisch regenwoud…

Verhoogde kans op kanker met goedkope kaars.
De Volkskrant, 20-08-2009

Dipam’s geschiedenis

Mensen vragen ons wel eens, verveelt dat nooit kaarsen maken? Nee, niet bij Dipam. Want bij Dipam nemen we de tijd voor het ambacht, voor elkaar en voor het maken van de juiste keuzes voor mens en natuur.